Ogłoszenie

Przed skorzystaniem z forum nale¿y zapoznaæ siê z regulaminem!
Na forum funkcjonuje BBCode.
Wszelkie pytania nale¿y kierowaæ na prywatn± wiadomo¶æ b±d¼ w dziale "Pytania".

#1 24-04-2010 15:59:22

Elinka7991

Moderator

Punktów :   

Mi³o¶æ to brzydka bajka (Prolog)

Rzadko posiadam trochê wolnego czasu, dlatego nowe rozdzia³y nie bêd± siê pojawiaæ szybko...

No wiêc odwa¿y³am wstawiæ siê prologa!
Jest on - jak dla mnie - trochê kiczowaty i za d³ugi
Ale czekam na Wasze komentarze i prosze o uwagi ^^

Prolog:

W mi³o¶ci dzieje siê wszystko. Jest ona nieograniczona. Dlatego ludzie siê jej boj±, nie pozwalaj± sobie na to uczucie. Mi³o¶æ kojarzy im siê z czym¶ nierealnym, z³ym lub odbieraj±cym im wolno¶æ.  I po czê¶ci jest to prawda. Bo to od nas zale¿y, jaka ta mi³o¶æ bêdzie. Czy taka, o jakiej tak naprawdê ka¿dy marzy, czy bolesna, trudna i niechciana. ¯eby mi³o¶æ by³a jak ba¶ñ lub bajka, potrzebuje szczê¶liwego zakoñczenia. Tak ludzie chc±, aby wygl±da³a. Ale mi³o¶æ nigdy nie bêdzie bajk± czy ba¶ni±, bo one siê koñcz±, a to piêkne uczucie trwa wiecznie. Ludzie chc± zmieniaæ mi³o¶æ, bo uwa¿aj±, ¿e trudniej jest zmieniæ siebie. A jak im nie wychodzi, uznaj± to za znak od Boga, ¿e to co czuli nie by³o prawdziwe.
Za to przyja¼ñ jest inna. Dziej± siê w niej i dziêki niej tylko dozwolone rzeczy. Cz³owiek nie boi siê skoñczyæ przyja¼ni, bo zawsze mo¿na znale¼æ now±. Mo¿na mieæ ich te¿ wiele. Zawsze mo¿na co¶ poradziæ na ból, który jest odczuwalny, ale da siê z nim ¿yæ. Lecz ludzie i tu postanowili utrudniæ sobie ¿ycie. Koñcz± przyja¼nie niepotrzebnie, uznaj±c byle b³ahostkê za dobry powód. Znowu trzeba siê zastanowiæ, czy taka przyja¼ñ by³a z naszej strony prawdziwa.
Najgorsza jest sytuacja, gdy nie potrafimy odró¿niæ przyja¼ni od mi³o¶ci. Wtedy dzieje siê wszystko,  a zarazem nic. Prze¿ywamy chwile niesamowitego szczê¶cia, by zaraz potem prze¿yæ niesamowite cierpienie. Takie gwa³towne spadki i wzrosty potrafi± nas dobiæ, wiele z nas siêga wtedy po ¿yletkê. Ale s± ludzie, którzy nie daj± siê za³amaæ. Albo przynajmniej próbuj±. I po pewnym czasie wychodz± na prost±…
To trudne, ale takie uczucia da³ nam Bóg, by¶my siê nimi cieszyli. Mo¿e nie pomy¶la³, ¿e dla cz³owieka mog± to byæ zbyt silne i skomplikowane rzeczy… ¯e skoro on je wymy¶li³, s± one dla nas zbyt boskie. A mo¿e to ludzie nie chc± przyj±æ do wiadomo¶ci, ¿e ci, którzy potrafi±  rozró¿niæ je pomiêdzy sob±, b±d¼ siê nie za³amuj± s± wyj±tkowi? Bardziej wyj±tkowi ni¿ inni. Bardziej indywidualni. Ale z czasem pewnie wyjdzie na jaw, co Bóg mia³ na my¶li, daj±c nam te dwa skomplikowane i inne, ale jak¿e do siebie podobne uczucia jak przyja¼ñ i mi³o¶æ…

Jak ju¿ mówi³am - proszê o komentarze i uwagi. Ale b±d¼cie te¿ dla mnie ³askawi, bo s± to moje pocz±tki

#2 24-04-2010 19:07:54

QWERTY

Admin

Punktów :   

Re: Mi³o¶æ to brzydka bajka (Prolog)

Ciekawe... B³êdów nie znalaz³em(bo czyta³em to dawno temu i ju¿ ich nie pamiêtam, a drugi raz czytaæ mi siê nie chce). Powodzenia, czekam(y) na pierwszy chapter.

#3 24-04-2010 19:12:44

Elinka7991

Moderator

Punktów :   

No - czekam na komentarze innych ^^

#4 24-04-2010 19:37:41

Sake.

Admin

Punktów :   

Jest ona nieograniczona - Jest nieograniczona.
wiele z nas siêga wtedy po ¿yletkê - czy tylko po ¿yletkê? s± inne formy samookaleczania.
Ogólnie spox, czekam na next

Prawdy wypowiedzianej szeptem, nie przekrzyczysz...

http://chamorrobible.org/images/photos/ … medium.jpg - Czy wszystko co piêkne musi byæ niebezpieczne? >.> xD

#5 25-04-2010 09:45:09

QWERTY

Admin

Punktów :   

I znalaz³y siê b³êdy. Popraw to edytuj±c posta, oraz w swojej wersji na kompie. Nastêpnym razem jak bêdziesz gdzie¶ wstawiaæ, to bêdzie bez b³êdu.

Stopka forum

RSS